Nova deducció IRPF per mares treballadores: Llars d'Infants

Les mares treballadores amb fills a la llar d'infants tenen dret a una deducció a la Declaració de la Renda

28 May, 2019

Nova deducció a l'IRPF per mares treballadores

Les mares treballadores (assalariades o autònomes) amb fills menors de 3 anys escolaritzats en llars d'infants o centres d'educació infantil autoritzats (públics o privats) durant el 2018 tenen dret a la nova deducció de l'IRPF, que pot arribar als 1.000 euros anuals. És una nova ajuda pública a la maternitat que el govern del PP va incloure en els pressupostos generals de l'Estat del 2018 i que han quedat prorrogats després de no aprovar-se els del 2019, malgrat el govern del PSOE també hagués mantingut. 

Les mares treballadores amb fills a la llar d'infants rebran fins a 1.000 euros en forma de deducció a la Declaració de la Renda

Les mares treballadores doncs s'aplicaran la deducció, per cada un dels fills menors de 3 anys, independentment que sigui un altre progenitor qui hagi pagat les mensualitats de la llar d'infants. Aquesta s'aplicarà per tot el primer cicle d'educació infantil (fins a P-2), és a dir fins al mes anterior a la seva incorporació al segon cicle d'educació infantil. 

Aquesta declaració informativa, model 233, han de presentar-la EXCLUSIVAMENT, les llars d'infants o centres d'educació infantil autoritzats. En cap cas han de presentar-la els pares / tutors.

La mare només ha de vetllar que la llar d'infants hagi omplert el model 233, disponible a la web de l'Agència Tributària. Els responsables del centre d'educació infantil –en cap cas els pares– hauran d'omplir el model amb el nom i el DNI dels dos progenitors, els mesos complets que el fill@ ha estat escolaritzat a la llar d'infants i l'import que s'ha pagat mensualment. D'aquesta manera, Hisenda tindrà a la seva base de dades la informació. A la declaració de la renda de l'exercici 2018 apareixerà una casella que caldrà marcar si es té dret a la deducció i la llar d'infants ha tramitat correctament el model 233.

Només cal tenir en compte una possible incompatibilitat. La deducció no s'aplicarà als imports que hagin abonat l'empresa d'alguns dels pares a través de l'anomenat tiquet llar d'infants, que està exempt d'IRPF.


Compartir:

Sobre nosaltres

Volem ser el teu Partner en gestoria , som especialistes en gestió de comunitats, assessorament financer, assegurances, laboral, fiscal, comptabilitat, habitatge i consultoria externa.

Contacte

Oficina
Plaça del Gas num. 1 - 08720, Vilafranca del Penedés

Xarxes socials

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència en la teva navegació, pots veure la política de cookies, aquí. Si continues navegant les estàs acceptant.