Treball anticipa, per no aplicar el Registre Horari, sancions elevades

Inspecció de Treball anticipa sancions i multes molt elevades per les hores extres no declarades

20 Jun, 2019
  • Inici /
  • Blog
  • / Laboral
  • / Treball anticipa, per no aplicar el Registre Horari, sancions elevades

 La Inspecció de treball anticipa multes molt elevades per hores extres no declarades. Les sancions per no implantar el registre horari, que poden arribar a sancions econòmiques de fins a 6.250 euros.

Les actes de liquidació d'hores extres no declarades seran molt importants, amb sancions de fins a 6.250€ per centre de treball cada any. 

Cal recordar que, a Espanya, l'any 2018 cada setmana es van realitzar una mitjana de 6,5 milions d'hores extraordinàries, de les quals 3,6 milions no van ser abonades ni cotitzades a la Seguretat Social, segons l'INE. Si es té en compte que les hores extres tenen una cotització idèntica que les ordinàries, l'estimació d'ingressos per aquestes hores pot oscil•lar a prop de 500 milions d'euros.  

A la Guia que va publicar Treball per intentar aclarir l'allau de dubtes que tenen les empreses, es diu amb claredat que només queden exempts de l'obligació de registrar la jornada laboral les cooperatives i l'alta direcció , però per exemple sí que hi estan obligats els advocats. 

Queden excempts de l'obligació de registrar la jornada laboral l'alta direcció i les cooperatives. 

Serà de gran complexitat aquesta regulació en cada empresa, en casos com els de si s'han de registrar les pauses d'entrepà o per fumar. Es considera que els sindicats seran fonamentals per pactar com computen aquestes pauses un cop analitzat el conveni i el costum empresarial, donat que no s'exigeix expressament el registre de les interrupcions o pauses entre inici i finalització de la jornada diària, que no tinguin caràcter de temps de treball efectiu. 

Les pauses d'entrepà o per fumar, així com els excessos de jornada, a debat.  

Finalment, també genera controvèrsia els casos d'excés de jornada perquè al treballador li convé arribar abans del inici oficial o romandre més temps al seu lloc de treball quan la jornada acaba, i també s'està treballant per desenvolupar un model d'autoritzacions de l'empresa. No obstant, si aquesta ho autoritza, és excés de jornada. Finalment, algunes grans empreses estan acordant compensar excessos amb descans al final de l'any -la legislació permet fer-ho en un màxim de quatre mesos- o fins i tot, en el primer trimestre de l'any següent. 

 (Expansión, 2019.06.14) 


Compartir:

Sobre nosaltres

Volem ser el teu Partner en gestoria , som especialistes en gestió de comunitats, assessorament financer, assegurances, laboral, fiscal, comptabilitat, habitatge i consultoria externa.

Contacte

Oficina
Plaça del Gas num. 1 - 08720, Vilafranca del Penedés

Xarxes socials

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència en la teva navegació, pots veure la política de cookies, aquí. Si continues navegant les estàs acceptant.